HK Marathon grb
 
Osnovan: 1914.
Adresa: Zagorska 5, 10000 Zagreb
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tel / mob: +385 91 5760 705
Kontakt osoba: Antonijo Bujan, predsjednik
 
Web stranica: www.hkmarathon.hr
Facebook Fun Page: facebook/HokejklubMarathon
YouTube channel:
 
 
 

O nama

HK Marathon je hokejaški klub iz Zagreba. Klupsko sjedište je na adresi Zagorska 5, Zagreb. Utemeljen je 1914. godine i jedan je od najstarijih hokejaških klubova u Hrvatskoj. Prvu međunarodnu utakmicu u bivšoj državi je upravo odigrao ovaj klub, 1941. godine. HK Marathon je prvom međunarodnom dvoranskom utakmicom 1981. godine u Genovi zapravo pokrenuo dvoranski hokej u Hrvatskoj.

Bio je dva puta prvak i pobjednik kupa bivše države Jugoslavije. Također je bio tri puta dvoranski prvak Jugoslavije.
U vrijeme kad je Bog hodao po Zemlji HK Marathon je imao i svjetski poznatog trenera, osvajača olimpijskih medalja sa reprezentacijom Indije gospodina Jang Singh-a.

Moramo naglasiti da hokej klub Marathon svake godine "izbacuje" sve više talenata koji nastupaju za reprezentaciju i na što smo ponosni.
2013.godine hrvatski hokej je po 1. puta u povijesti postojanja uspio izboriti ulazak u 2. jakosnu skupinu ( B skupinu ) u kojima su čak 5-orica naših Marathonaca sudjelovala - LUKA TOMIĆ, FILIP TAUŠAN, DOMAGOJ CVETKO, MIHAEL CVETKO I MARKO MARIĆ.
 

Uprava kluba:
Predsjednik: Antonijo Bujan
Dopredsjednik: Josip Tomić
Tajnik: Damir Vučković

 

Škola hokeja

Osnovna škola Ivan Cankar (Črnomerec) i Osnovna škola Kustošija ( Kustišija) - neiscrpni izvori mladih talenata HK Marathona. USKORO VIŠE O ŠKOLI HOKEJA

(Podaci o klubovima su dobiveni od njih samih i njihova vjerodostojnost ovisi o njima. Ukoliko mislite da neki podaci nisu točni, slobodno nam se obratite preko uprave Vašeg kluba kako bi izmjenili podatke. Svima je u interesu da podaci o svakom klubu budu točni i ažurni. Unaprijed hvala. ZHS)