Selekcije grada Zagreba u Barceloni

Nakon duge vožnje delegacije ZHS-a stigla je u Barcelonu gdje je odsjela u prekrasnoj Residencia la Salle Bonanova izgrađenoj 1892. godine. Residencija je uređena kao kampus za studenta i škola za osnovno i srednje obrazovanje i bila nam je „dom“ sljedećih tri dana.

Čim smo se smjestili treneri su održali sastanak s igračima te im podijelili kape,majice i bočice s vodom, dar naših sponzora, a nakon sastanka uslijedila je "kratka" šetnja središtem Barcelone. Vidjeli smo Sagradu Familia koja još nije dovršena iako je gradnja počela 1883. i pretstavlja jednu od najveličanstvenijih građevina Barcelone. Zatim smo prošli kroz Slavoluk iz 1888. kako bi se dočepali hlada u prekrasnom Parku de la Citadela. Na izlazu iz parka prošli smo kraj sportskog centra regije, prošetali rivom te usput susreli Columba koji nam je „otkrio“ Ameriku. Povratkom do naše rezidencije prošetali smo napoznatijom ulicom u Barceloni, La Rambla.

Drugi dan počeli smo s doručkom, a nakon doručka autobusom smo došli do sportskog kompleksa: "Club Junior F.C." gdje se odigravao turnir na kojem su grad Zagreb predstavile ekipe: Cure U14, Dječaci U12, Dječaci U14, Dječaci U16.

Cure su dominirale i igrom, ali i modnim izričajem u svojim rozim i svijetlo plavim dresovima i novim šosićima. Momčad U16 dostojno je predstavljala svoj Grad, kako ponašanjem tako i igrom. Treneri ništa nisu prepuštali slučaju te su aktivno vodili utakmice.

U petak navečer usljedilo je spektakularno otvaranje turnira. Organizator nas je upoznao i s nekim narodnim običajima.

Utakmice u subotu i nedjelju bile su naporne i napete. Osvježenje između tekmi se tražilo u prekrasnom bazenu pored terena dok se u subotu opuštalo od hokeja uz "picigin" na jednoj od najljepših plaža Španjolske u Casteldefelsu.

Nakon završnih utakmica u nedjelju konačan redosljed ekipa po kategorijama bio je sljedeći:

  • Cure U14 5/12

  • Dečki U12 5/12

  • Dečki U14 3/10

  • Dečki U16 5/10

Uz odlične prikazane igre i odlične rezultate naši igrači i igračice oduševili su nas i svojim atraktivnim golovima, međusobnim bodrenjem, slogom, veseljem i zajedništvom na terenu, ali i izvan njega!

U nedjelju smo pozdravili Pireneje i zaputili se natrag u naš Zagreb.

Više slika i pojedinosti možete pronaći na našoj Facebook stranici