"A" skupina Mladosti ostaje nedosanjani san ...

... poput Ivičine zlatne olimpijske kolajne.

Sada kada se prašina lagano slegla i kad malo rezimiramo, oba rezultata (Ivice i Mladosti) možemo svrstati u vrhunske športske uspjehe, ALI teško se oteti dojmu da je onaj sanjani rezultat bio nadohvat ruke.

Ivica je imao više od 7 desetinski prednosti, a Mladost nekoliko "mrtvih" šansi protiv Škota gdje bi pobjeda i prenesenih 5 bodova unijelo potrebni mir za tekmu protiv Švicaraca, koje je Mladost mogla tući i plasirati se prije zadnje tekme u "A" skupinu. Vaditi se protiv Austrijanaca, dvoranskih vice prvaka Europe, je bilo više nemoguća nego moguća misija.
Šteta za Mladost, a bome i Ivicu jer nećemo pretjerivati ako kažemo da su zaslužili više od ostvarenog.

Usput, malo sam gledao tekmu Arminena i Škota. Skoro pa preslikana tekma sa Mladosti i Škota samo je Arminen pokazao kao riješiti presing Škota bez pol muke i problema i to na najopskurniji način, tkz. puške f kuruzu ili kud koji mili moji isl. Bekovi su bez pradona čim su došli u povoljan položaj ispucali loptu u škotski gol-aut i postavili obranu. I tako unedogled jer Škoti na postavljenu obranu nisu znali što bi s loptom baš kao i u tekmi s Mladosti.

Cilj ne bira sredstva. Ovo je još jedan od "divnih" primjera kako Hockey5 nije donio brzinu i atraktivnost već gluposti poput ovih da jača momčad zbog "višeg" cilja ne napada već nabija i napucava loptu kao da su jučer počeli igrati i sad spašavaju živu glavu. Više sam škicao Curling na telki koji je spram te tekme prštao od dinamike i atraktivnosti

Nažalost, nisam još stigao pogledati zadnju tekmu sa Arminenom, ali sam si je uspio snimiti (išao sam u goste) da si mogu u miru pogledati kako se naš prvak držao protiv najjače ekipe B skupine i možda prokomentrati iako je sve već rečeno.

Sljedeće godine je nova prilika za Mladost ako ponovno osvoji prvenstvo. Trešnjevka i Marathon sigurno nisu spavali već se pripremali, a možda štogoda i naučili gledajući tekme iz Minska s čime bi mogli zaskočiti Mladost u neobranom grožđu.