SVEN PRAVICA iz hokejaškog klana Pravica

Ako niste upoznali ili barem čuli za ijednog člana hokejaške obitelji Pravica onda ili niste hokejaš na travi ili ste u hokeju tek od "jučer".

Iako ima dosta hokejaških obitelji, rijetke su se razvukle na 3 generacije (nadam se da će i moja), a još rijeđe su dale 3 generacije odličnih hokejaša/ica. U ovu rijetku skupinu možemo definitivno ubrojati Pravice.

Ivica Pravica (deda), HK Jedinstvo, bio je u svoje vrijeme jedan od najboljih golmana bivše Jugoslavije sa 107 nastupa za repku te član zlatnih hokejaša sa Mediteranskih igara u Splitu. 1978. izabran je za najboljeg golmana Nehruovog memorijala u Indiji.

Goran Pravica (tata), HK Jedinstvo, HK Marathon i danas HK Zrinjevac, osvajač je brojnih prvenstava Juge i Hrvatske u dresovima Jedinstva i Marathona. Sa 15 godina debitirao je za repku Juge i sakupio 17 nastupa te nekoliko nastupa za repku Hrvatske između kojih i prvu službenu utakmicu repke Hrvatske protiv Slovenije u Beltincima. Danas još uvijek povremeno igra (izdanak hokejaške generacije ne-dam-se-sterati-sa-terena-iako-jedva-hodam), ali se usredotočio na vođenje seniorske momčadi Zrinjevca. Nedavno ste mogli čuti za njega kao trenera ženske reprezetacije Hrvatske koja se u Poreču osvojila zlato i plasirala u B skupinu.


 

Nika Barabara Pravica (sestra), HK Zrinjevac, za kojeg nastupa u juniorskoj i seniorskoj momčadi.

Sven Pravica, 2001.g, HK Zrinjevac.
Iako se još nije naužio zlata kao tata i deda nego tek pokojeg srebra, potencijala za veliku karijeru sigurno ima što dokazuje svojim igrama. Sa nestvarnih 55 golova, 2012/13, bio je najbolji strijelac prvenstva iako u ekipi ne igra napadača već veznog.
Toliko je ispred svojih vršnjaka da se već okušao i u juniorskoj konkurenciji sa izuzetno zapaženim nastupom i par golova.
Redovito nastupa za selekcije Zagreba u svojoj kategoriji, a stigao je i poziv za kadetsku repku Hrvatske.
Također redovito pohađa hokejaške kampove i sa jednog nosi izuzetno priznanje, od nizozemskih trenera izabran je za najveću nadu hokejaškog kampa između osamdesetak druge djece.

Ako ne vjerujete u hokejaške sposobnosti mladog Svena, pogledajte koju tekmu kadetske ekipe Zrinjevca i uvjerite se sami zašto Svena čeka velika i zlatna hokejaška budućnost.
Naravno, nemojmo zaboraviti pratiti i podržavati i ostale ekipe ZG klubova svih mlađih dobnih kategorija.

Na sreću svih nas hokejaša ovakvih talenata ima još pregršt. PRATITE NAS i saznajte tko su sve klinci od kojih očekujemo velike stvari u budućnosti